AСОЦИАЦИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА СОФИЯ е учредена в обществена полза с решение № 348
на Столичния общински съвет, с цел да подпомага устойчивото развитие на София.

Накратко

Обмяна на опит с регион Кастиля и Леон


На 11 и 12 март 2019 доцент Теодор Седларски, декан, и доц. Атанас Георгиев, заместник-декан на Стопански факултет на СУ Св. Кл. Охридски, посетиха регион Кастиля и Леон в Испания, за да обменят опит за инструментите и политиките за насърчаване сътрудничеството между университети и бизнес с цел повече местни иновации. Доцент Седларски и доцент Георгиев посетиха университетите Саламанка и Валядолид и обсъдиха подходи и мерки както с колегите си от академичните среди, така и с представители на регионалната оперативна програма за иновации. Обмяната на опит е част от проект ИноБридж по програма ИНТЕРРЕГ Европа, съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие на ЕС. Асоциация за развитие на София е партньор по проекта, като цели да усъвършенства Софийски публично-частен фонд за иновации (www.fond.sofia-da.eu).

 

 

 

    

  

Застъпническата кампания на ИНТЕГРА включва европейски студенти


На 7ми март проектният екип на ИНТЕГРА в София се срещна с чуждестранни студенти от Франция, изучаващи магистърска степен по европейски въпроси. Представихме на младите колеги основните предизвикателства, свързани с интеграцията на граждани на трети страни в европейските градове, както и политическите мерки, за които се застъпваме, за да направим нашите общности по-приветливи. Обсъдихме заедно креативни начини за ангажиране на повече граждани в усилията за повишаване на осведомеността и застъпничеството, както и в мрежите за издигане на кампанията на европейско равнище.

Проектът INTEGRA се финансира от Фонда за убежище, миграция и интеграция на Европейския съюз.

За повече информация относно проекта можете да посетите - https://integra-eu.net/.

 

     

„ИНТЕГРА“ се среща с „НЕМО“


Екипът на проект „ИНТЕГРА“ се срещна на 6 март 2019 г. с екипа на проекта „НЕМО: Използване на новите медии в образованието за преодоляване на онлайн дискриминацията на мигранти“, който се състои от девет организации, идващи от Италия, Австрия, Франция, Унгария и България. И двата проекта се съфинансират от АМИФ на ЕС.

Ръководителят на проекта „ИНТЕГРА“ Севдалина Войнова ръководи съвместната проектна сесия, целяща споделяне и обмен на знания и добри практики, както и местни дейности за повишаване на осведомеността с цел улесняване на интеграцията.

 

 

 

    

Втора партньорска среща по проект Цицероне в Брюксел


На 4ти и 5ти март 2019 г. в Брюксел, Белгия се проведе втора партньорска среща по проект „CICERONE“. Асоциация за развитие на София е една от 24-те организации - партньори по проекта. Представителите на организациите дискутираха изработването на стратегия, план и последващи действия по останалите пакети, включително и комуникация и разпространяване на информация. Резултатите от изследването на инструментите за финансиране на кръгова икономика в България бяха представени във втори работен пакет от експерта по проекта - Костадин Костадинов. Проектът „Цицероне” изгражда съвместна платформа за ефективно програмиране на кръговата икономика и е финансиран от „Хоризонт 2020“ на Европейски съюз.

Повече информация за проекта можете да намерите на http://cicerone-h2020.eu/

Hack & Design Challenge приключи след 72 часова динамична работа

Hack & Design Challenge приключи след 72 часова динамична работа. Дизайнери, разработчици на игри, художници, геймъри и изследователи работиха в екипи за разрешаването на общо 6 задачи:

1) Създаване на игра с бот с изкуствен интелект;
2) Процедурно генерирана игра;
3) Научаване на бот да играе игра;
4) Кооперативна игра;
5) Образователна игра;
6) Multiplayer Arena Game.

На финала на събитието дойде и голямата изненада – всички, които успешно се справиха със задачите получават безплатни билети за Webit2019.
Резултатите от Hack & Design Challenge, както и други продукти, родени и изработени в SofiaLab ще бъдат представени в презентационното пространство на Столична община по време на Webit2019.

Hack & Design Challenge бе организирано от Hardcore Game Jam в партньорство със Столичната община в лицето на Асоциация за развитие на София и с подкрепата на Data Science Society, Sofia Game Jam, Game Dev Summit.

Hack & Design Challenge 01 - 04.03.2019 в SofiaLab


На 01.03.2019 в SofiaLab (ул. “Сердика 1”, ет. 3) започва “Hack & Design Challenge”. Събитието се организира от Data Science Society в партньорство с Асоциация за развитие на София. От 01 до 04 март индустрията на видео игрите ще си сътрудничи с разработчиците на изкуствен интелект. Предизвикателствата ще са да се направят игри с елементи на изкуствен интелект (да се произведат определен брой решения за AI-игри по категории). Те ще дадат възможност за разширяване на творчеството, знанията и естетиката на всички дизайнери на игри, играчи, разработчици на игри и изследователи на ИИ.

АРС е партньор по проект Умения за новите поколения, осъществяван в рамките на програма Интеррег Дунав, съ-финансиран от фондовете на ЕС (ERDF and IPA), http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/newgenerationskills.

Страница 1 от 30

Нагоре